AKOVA, BURHANİYE'Yİ ÇAĞDAŞ KENT YAPTIK”

AKOVA,  BURHANİYE

Burhaniye ilçesi Belediye Başkanı Fikret Akova, Burhaniye'yi çağdaş kentler seviyesine getirerek, yaşanılabilir bir kent haline getirdik” dedi.

Burhaniye ilçesinde iki dönemdir CHP’den Belediye Başkanlığı yapan ve bu dönem tekrar CHP’den Burhaniye Belediye Başkanı adayı olduğunu ve 3. ncü dönemin artık ustalık dönemi olacağını açıkladı.                        

10 yıllık belediye başkanlığı sürecinde birçok projeye de imza atarak Burhaniye’nin çehresini değiştirdiğini ifade eden Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, 10 yıl önce göreve geldiğinde çok düşük bir bütçeyle Belediye’yi devralıp ve günümüzde belediye bütçesini 5 misli arttırdıklarını iddia etti.                                                                  

2004 yıldan 2012 yılı sonu itibariyle 377 bin sıcak asfalt, 137 bin beton parke taş, 468 bin sathi yol kaplama yaparak Burhaniye’de yapılmayan yol bırakmadık diyen Başkan Akova “Biz 10 yıllık süreçte 11 bin kişilik nüfus artışı altında kalmadık aksine çalışmalarımızı ileri de 150 bin kişinin yaşayabileceği şekilde düzenlemekteyiz. Şehir planlarımızı bunun üzerine kurmaktayız” dedi ve Burhaniye’nin geleceğine yönelik planları kurarak, Burhaniye’nin sırf bugünü için değil yarını için de çalışmakta olduklarını açıkladı.                                  

Burhaniye’de Kuvayı Milliye Anıtı, Kuvayı Milliye Müzesi, Arena, her mahalleye bir kafeterya, muhtarlık binaları, Pazaryeri, kentin her mahallesinde bir den fazla park ve yeşil alan, İskele Mahallesine sahil yürüyüş yolu yapmanın yanı sıra Burhaniye’nin şuan ki mevcut iki su deposu toplamda 2 buçuk ton iken, şuanda Eşek Tepesine yeni yaptırdığı 5 bin tonluk su deposu ile 1000 kişilik Ahmet Akın Kültür Merkezi projesini yaşama geçirdiklerini açıklayan Akova, Burhaniye – İzmir E-87 Karayoluna birleşik 6500 metrekare civarında bir alana yeni bir Burhaniye Şehirlerarası Otobüs Terminali yaptıklarını söyledi. ENVER DOLGUN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı